Szalagfüggöny felszerelése

JÓL VÁLASZTJA EL A VILÁGOT

A szalagfüggöny felszerelése történhet kampósoros tartószerkezet, illetve kemény PVC profil segítségével.

A kampósoros tartószerkezet a rögzítés legpraktikusabb típusa, lehetővé teszi az átfedések egyéni igények szerinti kialakítását, utórendeléseket, a szalagok kicserélését vagy leakasztását. A kettős profil ezt nem teszi lehetővé. Vállalatunk rozsdamentes és horganyzott anyagból gyártott tartószerkezetet egyaránt szállít.

Az ipari szalagfüggöny kampósoros tartószerkezete két részből áll:

  • 1. a - kampós végződésre hajlított - tartó acélszelvényből
  • 2. lemezpárokból, amelyek közé a PVC szalagok vannak befogva
Ipari szalagfüggöny felszerelése a mennyezetrekamposor plafon Ipari szalagfüggöny felerősítése a falrakamposor fal

Fontos tudni, hogy a tartószerkezetet szilárd anyaghoz kell rögzíteni, mert a lágy anyagból (pl. gipszkarton) könnyen kiszakadhat.

A tartószerkezetet vízszintes helyzetben kell rögzíteni. A PVC szalagokat a kampósorra az acélszelvény végétől akasztjuk fel az alábbi a sorrendben: 1. szalag, 3. szalag, 5. szalag 30%-os átfedésnél és 200 mm szalagnál a tartólemezen 5 rögzítő nyílás van.

A PVC szalagok alját utánvágják a megfelelő hosszúságra.

1, A kampósoros tartószerkezet a vevő igényeinek megfelelő átfedést tesz lehetővé az ipari szalagfüggönyön. Az 1 kampós átfedést (cca 35%) ott ajánljuk, ahol a PVC szalagok inkább hőszigetelésre vagy huzat elleni védelemre szolgálnak. Nagyobb huzat esetében javaslatunk a 2 kampós átfedés (cca 65%)

300 mm-es PVC szalag 1 kampós átfedés 300 mm-es PVC szalag 2 kampós átfedés

400mm 12hak

2, Szalagfüggöny tartószerkezete

Abban az esetben , ha valamilyen oknál fogva a tartószerkezetet nem lehet közvetlenül a nyílás fölé felerősíteni (szekcionált kapu vagy más akadály merül fel), segédszerkezetet kell alkalmazni, amely kikerüli az akadályokat. A segédszerkezetet a falhoz három módon lehet rögzíteni, leggyakrabban 60 x 40 x 3 mm-es acélszelvényből készül.

3, Kemény, fehér PVC profil, saját fejlesztéső és gyártású termék, amelyet kisebb személyforgalmú nyílásokra, hűtőberendezésekre szerelhető szalagfüggönyök felfüggesztéséhez gyártanak. A PVC profil nem teszi lehetővé az átfedések kialakítását, de biztosítja a kis nyílások esztétikus, hatékony és kényelmes szigetelését.

A PVC profil három részből áll:

  • I. "C" alakú sínprofil, amit ragasztással vagy csavarral rögzítenek a berendezésre vagy a nyílás fölé.
  • II. "A" és "B" profil ezek közé vannak a PVC szalagok befogva, és ezt helyezik be a "C" profilba
  • PVC profil felfüggesztést 2200 mm magasság alatt ajánljuk. Olcsó és esztétikus, de mivel nincs átfedés a szalagok között, így nem biztosít olyan jó szigetelést mint az átfedéses acél felfüggesztéses ipari termofüggöny.

pvcprofil

Megrendelés módja:
Személyesen vevőszolgálatunkon, vagy írásban a megadott elérhetőségeken. Felmerülő kérdései esetén vevőszolgálatunk munkatársai szívesen állnak rendelkezésére.